26 Planten die Tegen Droogte Kunnen [FOTO’S]

 

Ontdek deze reeks prachtige en oersterke vaste planten die prima tegen droogte kunnen.

In onze onvoorspelbare zomers, met steeds vaker lange perioden van droogte, is het verstandig om planten in je tuin te hebben die goed tegen droogte kunnen. En zelfs als we geen last van droogte hebben zijn droogte tolerante plantensoorten handig. Je hoeft ze immers minder vaak water te geven!

Lavendel is een schoolvoorbeeld van een droogte resistente plant. Lavendel gedijt op schrale, droge grond onder de hete zon.

Droogte resistente planten hebben zich van nature aangepast aan deze barre omstandigheden. Maar dat maakt het niet minder belangrijk om deze soorten bij aanplant genoeg water te geven. Jonge planten moeten eerst een sterk wortelstelsel opbouwen voordat ze zich kunnen weren tegen droogte. Zorg er daarnaast voor dat je ze niet te veel bemest. Overdaad schaadt.

Drainage is erg belangrijk, dus als je zware kleigrond hebt, overweeg dan om een verhoogd bed te bouwen om de planten de juiste omstandigheden te geven; 15cm is al hoog genoeg. Het te veel aan water zal altijd afvloeien naar beneden. Droogte resistente planten kunnen ook perfect in potten gehouden worden. Potten drogen namelijk over het algemeen sneller uit.

  • Ontdek hier hoe je slim om kun gaan met water in je tuin.

De meeste droogte resistente planten zijn ook zon minnend. Als ze in de schaduw worden geplant kunnen ze minder bloeien of hun bladeren verliezen. Zet ze dus waar ze horen: (meestal) in een arme grond, in de zon. Maar er zijn ook droogte resistente planten die ook prima groeien in de schaduw.


Hier ontdek je een aantal voorbeelden van mooie droogte tolerante planten voor in je eigen tuin:

 

1. Achillea millefolium ‘Cassis’ (Duizendblad)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Achillea millefolium ‘Cassis’ (Duizendblad)

Achillea millefolium 'Cassis', oftewel Duizendblad, is de perfecte plant voor iedereen die wel eens vergeet om water te geven. Deze stoere jongen kan namelijk prima overleven in droge omstandigheden en heeft maar weinig aandacht nodig. Maar laat je niet misleiden door zijn onderhoudsvriendelijke karakter, want met zijn diepe paarse bloemen is 'Cassis' absoluut een showstopper in de zomermaanden. Bloeit lekker lang, van juni t/m september.

 

2. Agastache ‘Blue Boa’ (Dropplant)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Agastache ‘Blue Boa’ (Dropplant)

Agastache 'Blue Boa' is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een tuinplant die tegen droogte kan. Deze prachtige vaste plant heeft paarse bloemen die lijken op flesborstels en hebben een heerlijke geur. Vlinders, hommels, wilde bijen en honingbijen zijn er dol op! De bloeiperiode van Agastache 'Blue Boa' van juli t/m oktober. Je kunt dus gedurende de zomer en herfst genieten van deze prachtige plant. Dankzij de lange bloeiperiode is 'Blue Boa' een waardevolle toevoeging aan elke tuin die wel wat kleur kan gebruiken. Dropplant heeft ook nog eens weinig onderhoud nodig en kan gedijen in droge omstandigheden. Dus als je op zoek bent naar een plant die niet alleen mooi is, maar ook helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in je tuin en een lekkere geur verspreidt, is Agastache 'Blue Boa' zeker het overwegen waard.

 

3. Aster divaricatus (Sneeuwsteraster)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Aster divaricatus (Sneeuwsteraster)

Sneeuwsteraster is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een droogtetolerante tuinplant. Deze vaste plant heeft een delicate uitstraling met stervormige witte bloemen en fijne groene bladeren. Het beste van alles is dat de Sneeuwsteraster bloeit van augustus t/m oktober, waardoor hij een welkome toevoeging is aan elke herfsttuin. Bovendien heeft deze plant weinig water nodig en kan hij gedijen in droge omstandigheden. Daarnaast is Sneeuwsteraster winterhard en bodembedekkend. Dus als je op zoek bent naar een mooie en onderhoudsarme plant die droogte aankan, is Sneeuwsteraster een fijne keuze.

 

4. Buddleja davidii ‘Pink Delight’ (Vlinderstruik)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Buddleja davidii ‘Pink Delight’ (Vlinderstruik)

Buddleja davidii 'Pink Delight' is een prachtige Vlinderstruik die goed gedijt in droge omstandigheden. Deze struik heeft mooie roze bloemen die van juni t/m oktober bloeien en vlinders, bijen en andere bestuivers aantrekken. Deze Vlinderstruik is ook nog eens onderhoudsvriendelijk en kan gemakkelijk groeien op arme, droge grond. Dus als je op zoek bent naar een kleurrijke struik die je tuin tot leven brengt en tegen droogte kan, is Buddleja davidii 'Pink Delight' de perfecte keuze voor jou.

 
Tropaeolum majus (Oost-Indische kers)

Deze oersterke planten kunnen tegen droogte én wind

Balkonplanten krijgen snel veel voor hun kiezen: droogte én wind. Specifiek op zoek naar deze taaie rakkers? Bekijk ze dan via de button.

 

5. Centaurea jacea (Knoopkruid)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Centaurea jacea (Knoopkruid)

Als je op zoek bent naar een tuinplant die niet alleen bestand is tegen droogte, maar ook nog eens bijdraagt aan wat extra plezier in je tuin, dan is Knoopkruid de plant voor jou! Deze vrolijke vaste plant voegt met zijn roze bloemen kleur en levendigheid toe aan je tuin, terwijl hij weinig onderhoud nodig heeft en gedijt op droge grond. De bloeiperiode van juni t/m augustus is niet alleen aantrekkelijk voor ons mensen, maar ook voor zweefvliegen, wilde bijen en vlinders die maar wat graag rondfladderen tussen de mooie bloemen van het Knoopkruid. Dus zet je groene vingers aan het werk en plant Knoopkruid in je tuin voor wat vrolijkheid en biodiversiteit!

 

6. Echinacea purpurea ‘Magnus’ (Zonnehoed)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Echinacea purpurea ‘Magnus’ (Zonnehoed)

Echinacea purpurea 'Magnus' is een perfecte plant voor de droge tuin. De prachtige paars-roze bloemen bloeien van juli t/m september en trekken vlinders aan. Het beste van alles is dat deze plant zelfs fantastisch goed groeit in een (kleine) pot. Dus zelfs als je geen grote tuin hebt, kun je toch van de indrukwekkende bloemen genieten. De grote, opvallende bloemen zijn echte blikvangers in elke tuin.

 

7. Echium vulgare (Slangenkruid)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Echium vulgare (Slangenkruid)

Echium vulgare, ofwel Slangenkruid, is een inheemse vaste plant die perfect is voor de droge tuin. Deze plant bloeit van juni t/m augustus met blauwe bloemen en is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook van onschatbare waarde voor de biodiversiteit in je tuin. Bijen, vlinders en andere insecten zijn dol op het nectar van de bloemen en komen er massaal op af. Met het toevoegen van Slangenkruid aan je tuin help je dus niet alleen de natuur, maar geniet je ook nog eens van prachtige bloemen.

 

8. Erigeron karvinskianus (Mexicaans Madeliefje of Muurfijnstraal)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Erigeron karvinskianus (Mexicaans Madeliefje)

Erigeron karvinskianus, ook bekend als het Mexicaans Madeliefje, is de perfecte plant voor droge en zonnige tuinen. De super lange bloeiperiode van mei t/m oktober zorgt ervoor dat je de hele zomer kunt genieten van de witte en roze bloemetjes met een geel hartje. Zweefvliegen zijn dol op deze plant, wat het een extra fijne keuze maakt voor meer biodiversiteit in je tuin. Daarnaast behoort deze plant ook tot de super sterke planten voor op je balkon.

 

9. Hypericum perforatum (Sint-Janskruid)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Hypericum perforatum (Sint-Janskruid)

Hypericum perforatum, ook wel bekend als Sint-Janskruid, is een mooie inheemse plant die goed tegen droogte kan en een bloeiperiode heeft van juni t/m september. Deze plant produceert prachtige gele bloemen die bijen en andere insecten aantrekken. Let op dat deze plant giftig is voor paarden, dus als je paarden hebt is het belangrijk om deze plant buiten hun bereik te houden. Verder is het een mooie en onderhoudsvriendelijke plant die onder meer een aanwinst kan zijn voor de biodiversiteit voor je tuin.

 

10. Hyssop officinalis (Hyssop)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Hyssop officinalis (Hyssop)

Hyssop is een prachtig kruid dat niet alleen goed tegen droogte kan, maar ook bijen en andere insecten aantrekt. De plant heeft een bloeiperiode van juli tot september en produceert mooie, blauwpaarse bloemetjes die niet alleen mooi zijn, maar ook een heerlijke geur hebben. Dat maakt Hyssop een fijne plant om langs een pad of zitplek te planten. En Hyssop blijkt niet alleen een sterke plant die tegen droogte kan, maar ook bijen en andere insecten vinden deze vaste plant aantrekkelijk. Als klap op de vuurpijl kun je Hyssop ook nog gebruiken als keukenkruid om smaak toe te voegen aan gerechten.

 

11. Knautia arvensis (Beemdkroon)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Knautia arvensis (Beemdkroon)

Halleluja! De prachtige Beemdkroon, oftewel Knautia arvensis, is een absolute showstopper in elke tuin. Deze plant groeit als een tierelier in droge en zonnige omstandigheden en bloeit van mei t/m september met spectaculaire paarse bloemen. En wacht, er is meer! Vlinders en bijen zijn dol op deze inheemse plant, dus je helpt de biodiversiteit in je tuin te verhogen. En het beste van alles? Beemdkroon is super gemakkelijk te kweken en te onderhouden, dus zowel beginners als doorgewinterde tuiniers kunnen van deze schoonheid genieten.

 

12. Lavandula angustifolia ‘Rosea’ (Roze Lavendel)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Lavandula angustifolia ‘Rosea’ (Roze Lavendel)

Op zoek naar een droogtetolerante plant die ook nog eens een vleugje romantiek toevoegt aan je tuin? Zoek niet verder dan Lavandula angustifolia 'Rosea', ook wel bekend als Roze Lavendel. Met zijn delicate roze bloemen die bloeien van juli t/m september, is deze plant een lust voor het oog en een favoriet van bijen en vlinders. Bovendien heeft Roze Lavendel een heerlijke geur die je doet denken aan de zomerse Provence. Deze veelzijdige plant kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt, en is gemakkelijk te onderhouden. Een must-have voor elke tuinliefhebber!

 

13. Nepeta ’Walker’s Low’ (Kattenkruid)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Nepeta ’Walker’s Low’ (Kattenkruid)

Nepeta 'Walker's Low', beter bekend als Kattenkruid, is een fantastische tuinplant die niet alleen bestand is tegen droogte, maar ook zorgt voor een vleugje speelse elegantie in je tuin. Deze plant bloeit van juni t/m juli en produceert prachtige, paarse bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Bovendien heeft Kattenkruid een heerlijk aroma, waardoor het een ideale plant is om te gebruiken bij het maken van potpourri of het parfumeren van je huis. En hoe lekker wij die geur vinden, zo vreselijk vinden slakken het! Kattenkruid behoort dan ook tot één van de planten waar slakken niet van houden. Met zijn gemakkelijke verzorging en sierlijke uitstraling is Nepeta 'Walker's Low' een must-have voor elke tuinier die op zoek is naar een stijlvolle en onderhoudsvriendelijke plant voor in de volle zon.

 

14. Oenothera speciosa ‘Siskiyou’ (Teunisbloem)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Oenothera speciosa ‘Siskiyou’ (Teunisbloem)

Oenothera speciosa ‘Siskiyou’ is niet alleen een mooie aanwinst voor je droge tuin, maar het is ook een sterke bodembedekker. Deze plant heeft een bloeiperiode van juni t/m september en produceert mooie, roze bloemen die zeker de aandacht zullen trekken. Teunisbloem is een robuuste plant die goed gedijt in droge en warme omstandigheden en weinig onderhoud vereist.

 

15. Phlomis russeliana (Brandkruid)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Phlomis russeliana (Brandkruid)

Phlomis russeliana, beter bekend als Brandkruid, is een prachtige tuinplant die niet alleen tegen droogte kan, maar ook een unieke statige uitstraling geeft aan je tuin. Met zijn grote, zachtgele bloemen die bloeien van mei t/m september, zal deze plant zeker de aandacht trekken. Brandkruid is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, en is ook een goede bodembedekker. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die niet alleen droogtetolerant is, maar ook een vleugje mediterrane sfeer in hun tuin brengt.

 

16. Rosmarinus officinalis (Rozemarijn)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Rosmarinus officinalis (Rozemarijn)

Rosmarinus officinalis, beter bekend als Rozemarijn, is een onmisbare plant voor elke droge tuin. Met zijn grijsgroene naaldachtige bladeren en heerlijk geurende bloemen is Rozemarijn niet alleen een sierlijke toevoeging aan je tuin, maar ook een smaakvolle kruidenplant die perfect is voor het kruiden van je gerechten. Rozemarijn gedijt goed in droge en zonnige omstandigheden en is gemakkelijk te onderhouden. Goede balkonplant ook! Dus voeg wat aroma en karakter toe aan je tuin met dit heerlijke kruid.

 

17. Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ (Gele zonnehoed)

Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’, oftewel Gele zonnehoed, is de perfecte aanvulling voor elke droge tuin die wat kleur en vrolijkheid kan gebruiken. Deze plant bloeit van augustus t/m oktober en produceert prachtige, felgele bloemen die de tuin opvrolijken. Gele zonnehoed is een robuuste en veerkrachtige plant die goed gedijt in droge omstandigheden en weinig onderhoud vereist. Het is ook een geweldige keuze voor mensen die graag vlinders en bijen in hun tuin willen aantrekken. Dus voeg wat kleur en leven toe aan je tuin met deze heerlijk vrolijk bloeiende plant.

 

18. Salvia nemorosa ‘Schneehügel’ (Salvia)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Salvia nemorosa ‘Schneehügel’ (Salvia)

Salvia nemorosa ‘Schneehügel’ is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een droogtetolerante plant die zorgt voor wat kleur in de tuin. Met zijn mooie witte bloemen en een bloeiperiode van mei tot augustus, is deze plant een vrolijke toevoeging aan elke tuin. Salvia is een sterke plant die goed groeit in droge en zonnige omstandigheden en weinig onderhoud vereist. Daarnaast trekt deze plant ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin. Kies voor Salvia nemorosa ‘Schneehügel’ en geniet van een prachtige, bloeiende tuin!

 

19. Salvia officinalis ‘Berggarten’ (Salvia)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Salvia officinalis ‘Berggarten’ (Salvia)

Salvia officinalis ‘Berggarten’ is een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een droogtetolerante plant die zorgt voor wat kleur en aroma in de tuin. Met zijn mooie paarse bloemen en een bloeiperiode van juni t/m augustus, is deze plant een vrolijke toevoeging aan elke tuin. Salvia is een sterke plant die goed groeit in droge en zonnige omstandigheden en vereist weinig onderhoud. De bladeren van deze plant hebben ook een heerlijk kruidig aroma en kunnen worden gebruikt in de keuken en in de thee. Kies voor Salvia officinalis ‘Berggarten’ en geniet van een prachtige, bloeiende en smaakvolle tuin!

 

20. Sedum ‘Carl’ (Vetkruid)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Sedum ‘Carl’ (Vetkruid)

Op zoek naar een plant die zelfs de droogste periodes kan doorstaan? Kijk dan niet verder dan Sedum 'Carl'. Met zijn prachtige, zilvergroene bladeren en zijn opvallende roze bloemen die bloeien van augustus t/m oktober, is deze vetplant een geweldige keuze voor elke zonovergoten tuin. Sedum 'Carl' is een taaie plant die weinig onderhoud vereist en perfect is voor mensen met een druk leven. Bovendien trekt het vlinders en bijen aan, waardoor het ook bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin.

 

21. Stipa tenuissima ‘Pony Tails’ (Vedergras)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Stipa tenuissima ‘Pony Tails’ (Vedergras)

Stipa tenuissima ‘Pony Tails’ is een prachtige en sierlijke plant die niet alleen bestand is tegen droogte, maar ook nog eens een mooie textuur en beweging toevoegt aan je tuin. Dit Vedergras heeft een delicate uitstraling en produceert zachte, pluizige pluimen die in de wind bewegen en een speelse sfeer creëren. Bloeit subtiel en heeft zich in mijn zonovergoten tuin menig hittegolf doorstaan met het minste drupje water. Super sterke potplant ook! Voeg een vleugje elegantie toe aan je tuin in de volle zon met deze heerlijke wapper.

 

22. Succisa pratensis (Blauwe knoop)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Succisa pratensis (Blauwe knoop)

Succisa pratensis, beter bekend als Blauwe knoop, is een inheemse vaste plant die niet alleen prachtig is, maar ook van onschatbare waarde voor bijen. Bijenexpert Dave Goulson noemt deze plant zelfs een van de belangrijkste bijenplanten. Dat komt mede ook doordat dit een bijenplant met een enorm lange bloeiperiode is. Met zijn mooie blauwe bloemen die bloeien van juli t/m oktober, voegt Blauwe knoop niet alleen kleur toe aan je tuin, maar draagt ​​het ook bij aan de biodiversiteit. Deze plant groeit goed in droge omstandigheden en heeft weinig onderhoud nodig. Voeg lekker wat inheemse flair toe aan je tuin met Blauwe knoop.

 

23. Thymus serpyllum (Kruiptijm)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Thymus serpyllum (Kruiptijm)

Thymus serpyllum, ook wel bekend als Kruiptijm, is een fantastische plant die goed groeit in droge en zonnige tuinen. Deze vaste plant heeft een rijke historie van gebruik in de keuken en geneeskunde, en voegt bovendien veel geur en kleur toe aan je tuin. Kruiptijm is een wintergroene bodembedekker met kleine paarse bloemen die verschijnen in de zomermaanden. Door zijn lage groei en uitgespreide gewoonte, is deze plant ook perfect voor gebruik tussen stenen en in rotstuinen.

 

24. Trachelospermum jasminoides (Toscaanse jasmijn)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Trachelospermum jasminoides (Toscaanse jasmijn)

Als je op zoek bent naar een prachtige klimplant die volle zon en droogte aankan, dan is Toscaanse jasmijn de perfecte keuze voor jou! Ook wel bekend als Toscaanse jasmijn, deze plant heeft een heerlijke geur en prachtige witte bloemen die bloeien van juni t/m september. Het is een wintergroene plant die een mooie groene weelde creëert op muren, pergola's of hekken. Toscaanse jasmijn is een echte blikvanger in elke tuin en geeft een mediterrane uitstraling. 

 

25. Verbascum nigrum (Zwarte Toorts)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Verbascum nigrum (Zwarte Toorts)

De stoere Verbascum nigrum, ook wel bekend als Zwarte Toorts, is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een droogtetolerante plant die de volle zon verdraagt. Deze robuuste plant met zijn lange stengels en zacht aanvoelende bladeren, geeft prachtige toortsvormige bloemen die bloeien van juni t/m september. Verbascum nigrum is ook een geweldige plant voor de biodiversiteit in je tuin, omdat hij bijen en nachtvlinders aantrekt.

 

26. Verbena bonariensis ‘Lollipop’ (IJzerhard)

Planten die Tegen Droogte Kunnen Verbena bonariensis ‘Lollipop’ (IJzerhard)

Verbena bonariensis ‘Lollipop’, ook wel bekend als IJzerhard, is een fantastische keuze voor wie op zoek is naar een tuinplant die bestand is tegen droogte en de zomerse hitte. Met zijn prachtige paarse bloemen die vlinders en andere bestuivers aantrekken, is deze plant een echte aanwinst voor je tuin. De bloeiperiode van juli t/m oktober zorgt voor een langdurige kleur in de tuin. Verbena bonariensis ‘Lollipop’ is ook gemakkelijk te verzorgen en vraagt weinig onderhoud. Kies voor deze mooie plant en geniet van een levendige en kleurrijke tuin vol met fladderende vlinders!

 
Scheidslijn met gieter.

Wat zijn droogte resistente planten?

Droogte resistente planten zijn plantensoorten die zijn aangepast om te overleven in droge omstandigheden met weinig tot geen water. Deze planten hebben verschillende strategieën ontwikkeld om te overleven in droge omstandigheden, zoals diepe wortels, behaarde bladeren, kleine bladeren of stengels die water vasthouden, en de mogelijkheid om in een rusttoestand te gaan tijdens droogteperiodes. Denk bij die laatste bijvoorbeeld aan bloembollen zoals Muscari (Blauwe druifjes) en Iris reticulata.

Het gebruik van droogte resistente planten kan je helpen om de waterconsumptie te verminderen en het watergebruik in jouw tuin duurzamer te maken. Daarnaast kunnen deze planten ook bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit in droge gebieden.

 

Groeitips voor jouw droogte resistente planten

Als je in een droog gebied woont of gewoon wilt besparen op watergebruik, dan zijn droogte resistente planten een geweldige optie voor jouw tuin. Deze planten zijn perfect aangepast om te groeien in omstandigheden met weinig tot geen water en kunnen toch prachtige bloemen en gebladerte groeien.

Hier zijn enkele tips om jouw droogte resistente planten te helpen groeien en bloeien:

  • Kies de juiste planten: Zorg ervoor dat je planten kiest die geschikt zijn voor jouw klimaat en grondsoort. Kies ook planten die zijn aangepast aan droogte.

  • Plant in de juiste tijd: Plant jouw droogte resistente planten in de lente of herfst, wanneer het weer mild is en er genoeg vocht in de grond zit om hen te helpen wortelen.

  • Verrijk de grond: Voeg organisch materiaal toe aan de grond, zoals compost of verrotte mest, om de bodem te verrijken en water vast te houden.

  • Mulch: Leg een laag mulch rond jouw planten om vocht vast te houden en onkruid te bestrijden.

  • Water efficiënt: Geef jouw planten water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen. Geef jouw planten voldoende water om de grond diep te bevochtigen, maar voorkom overbewatering.

  • Onderhoud: Houd jouw planten vrij van onkruid en snoei ze regelmatig om de groei te bevorderen.

 

Welke grond gebruik je voor het aanplanten van droogte resistente planten?

Het kiezen van de juiste grond is essentieel voor het succesvol kweken van droogte resistente planten. Deze planten zijn aangepast om te groeien in droge omstandigheden en hebben daarom specifieke bodemvereisten.

Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste grond is het vermijden van een te vochtige bodem. Droogte resistente planten zijn namelijk extra vatbaar zijn voor rot door te veel vocht. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een goed doorlatende grond met een hoog zandgehalte.

Een goede optie voor het aanplanten van droogte resistente planten is een mix van zand, grind en organisch materiaal, zoals compost. Compost is belangrijk voor het vasthouden van vocht in de bodem en bevatten voldoende voedingsstoffen voor de planten.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende drainage om overtollig water af te voeren en de wortels te beschermen tegen rot. Als je in een gebied met harde kleigrond woont, kan het nodig zijn om de grond te verbeteren door zand, compost of ander organisch materiaal toe te voegen.

Kortom, bij het aanplanten van droogte resistente planten is het essentieel om te zorgen voor goed doorlatende grond met een hoog zandgehalte en voldoende drainage om de planten te helpen gedijen.

In deze blog vind je verschillende links naar de webshop van onze partner. Als je een aankoop doet via één van deze links, krijgt Wildi hiervoor een kleine vergoeding. Met deze vergoeding wordt deze website onderhouden. Dus mocht je bij willen dragen aan de groene missie van Wildi, dan kun je dat direct doen door een aankoop te doen via de links in deze blog. Geen zorgen, dit kost jou niets extra’s, maar je steunt ons project er wel mee! 🙂

 

Dit vind je misschien ook interessant

Zeeuws-Knoopje-Astrantia-vaste-planten-droogte-schaduw-thewritinggardener-tuin-blog_500px.jpg

Vaste Planten voor Droge Schaduw

Droge grond en schaduw onder bomen of naast muren lijken misschien onmogelijke plekken voor planten om te groeien en bloeien. Maar niets is minder waar!

 
Noor

Noor is de auteur van tuinblog Wildi en liefhebber van ecologisch tuinieren, wildlife, unieke, zeldzame en doodgewone plantensoorten. Met een steeds groter groeiende collectie planten (haha, get it?) kan er steeds meer over worden geleerd en gedocumenteerd.

https://www.wildi.nl/
Vorige
Vorige

20 Vaste Planten voor Droge Schaduw [FOTO’S]

Volgende
Volgende

12 Lichtblauwe Bloemen voor in je Tuin [FOTO’S]